Cad Cam

Onze nieuwe freesmachine De DWX 51D van Roland.

De afgelopen jaren is er in de tandtechniek veel veranderd. Een aantal jaren geleden maakten wij nog alles volledig handmatig, maar tegenwoordig wordt een groot deel van onze werkstukken met een computer ontworpen en gemaakt. Nadat we eerst door middel van een scanner alle data en gegevens van werkmodel en antagonist in de computer hebben gezet wordt het werkstuk designed. Deze ontwerpen worden doorgezet naar onze nieuwe Roland DWX 51D freesmachine waar de werkstukken dan volledig machinaal worden gefreesd. Dit is nog niet voor alle werkstukken mogelijk maar wel komen er steeds meer toepassingen. Vooral voor de technische zaken functioneert deze techniek. Voor het meer esthetische zijn nog steeds de handen van de tandtechnici onmisbaar.

Met ons CadCam-systeem wordt vooral werkstukken gemaakt van Zirkonium. Wij gebruiken ziconium van Sagemax welke de grootste zirkonium-producent is van Amerika. Het type zirkonium is NexxZr-T en een translucent zirkonium met een hardheid tussen 1200 en 1300 Mpa na het laatste sinterproces. Voor alle technische data klik hier
Zirkonium(IV)oxide om precies te zijn, wordt bereid uitgaande van het natuurlijk voorkomende mineraal zirkoon (ZrSiO4). Via een industrieel proces wordt uit dit nesosilicaat zirkoon(IV)oxide verkregen met een zuiverheidsgraad van ongeveer 99%. De hardheid van Zirkonium is ongeveer 1200 Mpa 

websitelogo

nexxzrtslide-04

Wat kunnen wij middels ons CAD-CAM-systeem produceren?
Onderstructuren voor kronen en bruggen in:

  1. Zirkonium-onderstructuren
  2. Was-structuren frezen en omzetten in goud-, halfedel- en spaarlegeringen
  3. Vita-Enamic.  Facing's, inlay's, onlay's en kronen 
  4. Katana kroon STML
  5. Katana brug UTML
  6. PMMA (noodvoorzieningen)

Wij zijn ons ervan bewust dat het aanbod van materialen steeds verder zal worden uitgebreid. Wat voor ons bedrijf een prachtige uitdaging betekent om dit op de voet te blijven volgen en in te spelen op deze markt.
Sinds kort zijn wij ook in het bezit van een 3D printsysteem om Kuststof modellen te printen wanneer we mondscandata binnen krijgen, maar ook voor indiv.lepels, splints enz.

 

Rolland DWX 51D

Mondscanner

Als een van onze tandartsen in bezit is van een mondscanner, kunnen wij de data van de digitale afdruk omzetten en modellen laten printen en in eigen huis direct de gewenste kroon met Exocad designen en in eigen huis vervaardigen met ons freessysteem.

In de tandtechniek is het gebruik van cad-cam technieken al een aantal jaren een vertrouwde werkmethode. De geweldige precisie van ons hele systeem, dat is de ExoCad design-software in combinatie met de Medit i300 Lab Scanner en de Roland DWX-51D en de kwaliteit van de gebruikte materialen geeft ons de mogelijkheden om mooie, perfect passende werkstukken te maken.

Door vanaf de eerste stap in het tandheelkundige proces digitaal te werken wordt een optimale kwaliteit gewaarborgd en is de weg naar de perfecte digitale kroon of brug geopend.