Katana ML Full-Zirconia

Volzirkonium HT-kroon 

Katana-kroon
Hoog Translucente VolzirkoniumMultilayer

Met KATANA™ Full-Zirkonium Multi-Layer van Kuraray Noritake bent u verzekerd van een monolitische tandvervanging met een natuurlijke uitstraling. Dit materiaal staat garant voor een snelle en economische productie van monolitische voorzieningen met een natuurlijk kleurverloop dankzij de opbouw in verschillende lagen van halskleur naar incisaalkleur.
Deze monolithische zirkoniumkroon heeft een zeer hoge translucentie en een natuurlijke kleur opbouw. De hardheid is zeer geschikt voor patiënten met bruxisme. Hij is niet zo hard als het zirkonium voor een zirkonium-opbakkroon, maar toch sterk genoeg om hoge krachten te kunnen absorberen. Het chippen van porselein is uitgesloten door de homogene samenstelling van het materiaal.
Prettige bijkomstigheid is dat de prijs aanzienlijk lager ligt dan de zirkonium-opbakkroon. Ook de snelheid van vervaardigen is aantrekkelijk, u kunt deze terug krijgen in 5 werkdagen.
Van dit materiaal kunnen we ook een verschroefde implantaatkroon maken ten behoeve van bijna alle implantaatsystemen tegen een hele schappelijke prijs. 

Voordelen van monolitisch kroon- en brugwerk

Monolithische kronen bieden verschillende voordelen t.o.v. traditioneel opgebakken kroon- en brugwerk.

  • Relatief korte productietijden
  • Modelloze workflow mogelijk; ideaal bij gebruik van een intra-orale scanner
  • Geen chipping
  • Aantrekkelijk geprijsd
Extra pluspunten van KATANA™ Zirconia Multi-Layered

De productie van kronen met de KATANA™ Zirconia Multi-Layered Series biedt bovendien onderstaande pluspunten

  • Hoge translucentie voor maximale esthetiek.
  • Ook geschikt voor de anterieure zone.
  • Minder hard dan standaardzirkonium.
  • Een voorspelbaar en natuurlijk kleurverloop
  • Opbakken is niet nodig; door minimaal invasieve preparaties.

KATANA™ Zirconia Multi-Layered schijven hebben een ingebouwd natuurlijk kleurverloop. Alle schijven zijn opgebouwd uit vier verschillende lagen, die vloeiend in elkaar overlopen.

Door juist positioneren van de voorziening in de schijf alvorens te frezen wordt het eindresultaat met grote precisie bepaald. De onderlinge verschillen tussen de standaard ML schijven, Super Translucente schijven en Ultra Translucente schijven zijn vooral gelegen in de mate van translucentie en opaciteit in de verschillende lagen.

Katana ML Zirconium Ultra Translucent
(UTML)
Geschikt voor solitaire kronen.

Translucentie vergelijkbaar met die van hoogtranslucent lithiumdisilicaat (e.max)

Een frontkroon of facing moet de harmonie tussen de restauratie en de natuurlijke elementen herstellen. Dat vraagt meestal om een hoge mate van translucentie. Daarnaast moet de restauratie de juiste helderheid hebben.

Bij Katana™ Zirconia Ultra Translucent hebben alle lagen dezelfde hoge translucentie. Het kleurverloop neemt naar incisaal gradueel af om de natuurlijke glazuurkleur te benaderen. Katana™ Zirconia Ultra Translucent is vooral geschikt voor anterieure restauraties waarbij u gebruik wilt maken van de natuurlijke stompkleur. Kies bij een iets te donkere stomp een iets lichtere tint vanwege de hoge translucentie.

Katana™ Zirconia Ultra Translucent is leverbaar in alle Vita-kleuren A1 tot en met D4 en in 4 glazuurkleuren.

Katana ML Zirconium Super Translucent (STML)
Ook geschikt voor kleine bruggen.

Hét Multi-Layered zirkonium met verschillende gradaties in translucentie én cervicale opaliciteit

Het gebruik van een zirkonium met één niveau van translucentie levert niet altijd de juiste esthetische resultaten. Die worden onder andere veroorzaakt door de abutment- of de stompkleur en/of door samenstelling van het zirkonium.

De kleur en translucentie van Katana™ Zirconia Super Translucent vertonen een zeker verloop. In het incisale deel van de schijf is de translucentie het hoogste. Bovendien is een optimale cervicale opaciteit gegarandeerd.

Katana™ Zirconia Super Translucent is verkrijgbaar in 4 kleuren van A1 tot  A3,5 en in NW (neutral White).