Nieuws

Introductie

KATANA™ Zirconia Multi-Layered Series

Met KATANA™ Zirconia Multi-Layered van Kuraray Noritake bent u verzekerd van een natuurlijke uitstraling van uw zirkoniumvoorzieningen. Dit superieure materiaal staat garant voor een snelle en economische productie van monolitische voorzieningen met een heel natuurlijk kleurverloop.

Opgebakken #kroon met distaal gemodelleerde inlay op hoogwaardig geel-goudlegering. 

Het komt niet vaak voor dat patienten dit willen, maar als de vraag komt blijft het altijd weer een uitdaging om er iets moois van te maken. Er wordt in was een POG gemodelleerd met distaal een inlay en dan gegoten in Argen Aurium Bio 720PF een hoogwaardig geel goudlegering. Dan opgebakken met Noritake E3 vmk-porselein, geglazuurd en gepolijst.

Het eindresultaat is dan toch wel heel fraai als je ervan houdt.  🙂 

Mooi artikel over ons laboratorium in het Tandtechnisch Magazine uitgegeven door Branchevereniging Tandtechniek.

Met onderwerpen over:

  • Onze start en de geschiedenis van ons labo.
  • Ons CAD-CAM-systeem.
  • Een casus-behandeling van een ééntandsvervanging.
  • En van de vervanging van een volledig front met opgebakken zirkoniumkronen.
Mooi artikel over ons laboratorium in Tandtechnisch Magazine

 

 

logo

 

 

 

Een echte tandtechnicus staat geregistreerd

Het Kwaliteitsregister Tandtechniek is een online registratiesysteem dat tot doel heeft de kennis en kunde van geregistreerde Nederlandse tandtechnici inzichtelijk te maken voor zowel de tandarts als de patiënt. Alleen tandtechnici die een erkend diploma tandtechniek behaald hebben kunnen zich registreren. Dit is belangrijk omdat het beroep van tandtechnicus niet beschermd is: iedereen kan zich tandtechnicus noemen. Het Kwaliteitsregister Tandtechniek heeft tevens tot doel een stimulans te zijn voor tandtechnici om het tandtechnische vak bij te houden doordat aan de registratieminimumeisen worden gesteld ten aanzien van het volgen van bij- en nascholingsactiviteiten.

 

Mijn mond

FEPPD start onderzoek naar gesjoemel met Chinese kronen

De pan-europese koepelorganisatie voor tandtechnisch laboratoriumhouders, de FEPPD, start een onderzoek naar het voorkomen van klachten bij patiënten na het plaatsen van Chinese kronen. Ook patiënten die er pas achteraf achter kwamen dat er in hun mond Chinese kronen zijn geplaatst worden opgeroepen zich te melden. Dan kan vervolgens uitgezocht worden of de patiënt een goedkopere prijs heeft betaald of de gangbare Nederlandse prijs heeft moeten betalen voor een Chinees tandtechnisch werkstuk. Melden kan via het contactformulier van deze site of door het sturen van een e-mail naar info@mijnmond.info.

Onlangs zijn zijn de Chinese importkronen opnieuw in opspraak geraakt door valse Verklaringen van Overeenstemming. Uit testresultaten blijkt dat het door het lab opgegeven goudpercentage niet correct is. Het gaat hierbij om significante afwijkingen: niet de beloofde 75 procent maar slechts 27 tot 54 procent. Ook werden er tijdens het onderzoek sporen van nikkel en lood aangetroffen.

Het Deense televisieprogramma ‘21 Sontag’ heeft in samenwerking met een tandarts 5 ‘hoogwaardige kronen’ besteld bij het Deense bedrijf PTL/Oversea in Silkeborg. Deze kronen zijn getest in het onafhankelijke laboratorium Force Technology. In de bij de geleverde kronen bijgesloten Verklaring van Overeenstemming staat dat de kronen 75% goud bevatten.

Schokkende testresultaten

Ole Bundaard van Force Technology: ‘we troffen circa 27 tot 54 procent goud aan in deze kronen. Dit is een significant verschil van de opgegeven specificatie. De kronen zouden 75% goud moeten bevatten.’ De beste kroon bevatte niet meer dan 54% goud, de slechtste kroon zelfs maar 27%. Geen enkele kroon voldeed aan de specificatie. Ulla Palesen, (Head Dentist, Dental School, Copenhagen University):’ik snap nu misschien beter waarom deze kronen zo goedkoop verkocht kunnen worden. Als je vals speelt met het goudpercentage kun je het ook goedkoper verkopen. Maar ik maak me ook zorgen om wat de waarde is van de beloften met betrekking tot andere metalen in de geleverde producten.’

Specificaties niet betrouwbaar

PTL/Oversea labs heeft ondermeer goud vervangen door zilver en palladium. Maar er zijn ook sporen aangetroffen van nikkel en zelfs lood. Dr. Russel Giordano, een onderzoeker verbonden aan de Boston Universiteit en gespecialiseerd in dentale materialen stelde in een reactie naar aanleiding van testresultaten van een Amerikaanse tv-reportage over  Chinese importkronen dat lood er helemaal niet dient te zijn.Tandarts Per Raedkajaer die al tien jaar samenwerkt met PTL/Oversea lab is onaangenaam verrast. ‘Ik kan het niet geloven. Dit zal gevolgen hebben. Uiteraard zullen wij onze samenwerking met PTL stoppen omdat we niet op hun specificaties kunnen vertrouwen.’

Reactie PTL

Mia Eskengren, directeur PTL/Oversea Labs stelt het rapport gezien te hebben. Ik zal naar China moeten gaan om dit te onderzoeken. Op de vraag van de Deense reporter hoe deze testresultaten mogelijk zijn als er – zoals op de eigen website staat – er een continue kwaliteitscontrole plaatsvindt blijft zij het antwoord schuldig. Inmiddels is op de site van het bedrijf een verklaring geplaatst waarin zij het tv-programma beschuldigen van het verspreiden van onjuiste informatie. Het aantreffen van sporen van nikkel en lood wordt vanwege het werken met een Chinees ISO-gecertificeerd laboratorium uitgesloten. Hoe het kan dat deze materialen dan toch werden aangetroffen wordt niet duidelijk.

 

brief_force

schema_force

 

DWX4

Eigen freesmachine voor ons laboratorium.

Vandaag donderdag 16 april heeft Dentalcam bij ons een eigen freesmachine de Roland DWX 4 geplaatst die uit allerhande materialen voor ons kronen en bruggen kan frezen. 

Inmiddels een jaar verder hebben we zeer goede ervaringen opgedaan met zowel de resultaten van de freesmachine en de scanner, maar zeker ook met het zirkonium die we in het afgelopen jaar gebruikt hebben. Sagemax NexxZr-T is een mooi sterk en stabiel zirkonium gebleken. Voor verdere gegevens van dit zirkonium hebben we voor u op de CAD-CAM-pagina alles nog even netjes op een rijtje gezet.

TTL Wisse in een nieuw jasje!!

Naar aanleiding van ons jubileum vorig jaar hebben we gedacht dat het leuk zou zijn om ons in een nieuw jasje te steken. 
We vonden het leuk om eens een andere kleur te nemen dan het gebruikelijke wit welke we al sinds jaar en dag gewend zijn binnen ons laboratorium. De logo kleuren vonden we erg geschikt om hiervoor te gebruiken. 

Werkkl. (Medium)20160616-DSC_4594-2 (Medium)Werkkl.2jpg (Medium)