Over ons

Op 1 oStart ttl (2)ktober 1990 hebben wij onze deur geopend van ons tandtechnisch laboratorium. We zijn gestart in de Kerkstraat te Lepelstraat. We hebben ons van begin af aan gespecialiseerd in kroon en brugwerk. In september 1999 zijn we met ons bedrijf verhuist naar ons huidige adres Klovenier 14 in Halsteren. De locatie in Lepelstraat werd te klein en ons nieuwe adres is beter bereikbaar voor patiënten die de kleur van hun tanden willen laten bepalen. Voor ons zelf is het een heerlijke locatie en ruimte om te wonen en te werken. We kunnen hier in alle rust de mooiste werkstukken maken.

Ons team

 

Paul Wisse.DSC_3081
Ik ben op 6 juni 1974 als gips-technicus bij de Fraba in Bergen op Zoom op 17 jarige leeftijd begonnen en ik heb daar na een half jaar het porselein bakken mogen leren. Van 1977 tot en met 1981 heb ik het Instituut Vakopleiding Tandtechniek met goed gevolg doorlopen. In 1988 ben ik als chef van de goud/porseleinafdeling voor twee jaar gaan werken bij Nillissen in 's Gravenzande. In 1990 zijn we met ons laboratorium gestart en samen met mijn vrouw werken we nu alweer ruim 30 jaar in ons eigen bedrijf. In totaal heb ik nu 47 jaar ervaring in tandtechniek.

Fia Wisse.
Fia heeft haar opleiding binnen ons bedrijf gekregen. Van haar komenfia-9-16 al 30 jaar de mooie modellen en het nette gipswerk, maar ze is ook verantwoordelijk voor de facturen en de administratie. Verder doet zij scanwerkzaamheden en u zult haar meestal aan de lijn krijgen als ze niet bezig is met het halen en brengen van het werk. 

 

Molaartest (2)DSC_4292 (Medium)

Esthetiek, kwaliteit en functionaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Randaansluiting, occlusie en articulatie, contactpunten en hoogte van de kronen worden zeer nauwgezet bekeken en uitgevoerd. Maar ook aan de modellen en het inzetten in articulator wordt heel veel zorg aan besteed, want dat is de basis waarop het werkstuk gemaakt wordt. 

We hebben bij de opkomst van het implantaat ons van begin af aan kunnen toeleggen op het vervaardigen van supra-structuren op velerlei implantaatsystemen. Gecementeerde en verschroefde kronen en bruggen, maar ook steg-constructies en wraparounds. 

logo_btt_erkend70

Onze levertijden zijn als volgt:

 • Kroon en brugwerk 10 werkdagen
 • Katana en Vita-Enamic 5 werkdagen*
 • Porseleinen inlay/facing 8 werkdagen
 • Directe opbouw 3 werkdagen
 • Indirecte opbouw 5 werkdagen
 • Gouden inlay/kroon 7 werkdagen
 • Passen metaal/zirkonium onderstructuur 7 werkdagen
 • Opbakken van werk uit de pasfase 5 werkdagen

* met mondscandata 2 dagen

In overleg kan hier incidenteel van afgeweken worden.

en wij mogen hun Kroon maken!!

Waarom ttl Wisse

Ons werk is uw tijdbesparing

 • Voor de kroon op uw werk zit u bij ons gebakken.
 • Onze kracht zit hem in de esthetiek en kwaliteit, deze is CONSTANT
 • Pasvorm en randaansluiting is perfect.
 • Inmiddels ruim 30 jaar het vertrouwde verlengstuk van menig Tandarts Praktijk.
 • Betrouwbaar en goede service
 • We maken gebruik van een nacht-koerier. Vandaag afdrukken, morgenochtend al uitgegoten
 • Veel ervaring in het maken van kronen en bruggen op alle bekende en minder bekende implantaatsystemen.
 • U staat direct in contact met uw tandtechnicus die uw werk ook gemaakt heeft
 • Doelstelling is het vervaardigen van kronen en bruggen welke de natuur zo dicht mogelijk benaderd
 • Eigen scanner en freesmachine voor de meest uiteenlopende materialen voor onderstructuren, abutment's  en stegen.
 • Eventuele hulp bij u aan de stoel is ook mogelijk.

We werken met het ARTEX systeem, d.w.z. dat iedere tandarts die met ons samenwerkt een Artex-articulator in bruikleen krijgt, waardoor de werkmodellen op eenvoudige wijze door het splitex magneetsysteem exact over te zetten zijn in de articulator in uw praktijk, om de juistheid van occlusie en articulatie van het werkstuk voor het plaatsen te kunnen controleren.

Sinds 2010 hebben wij ervaring met een eigen CADCAM-systeem. Wij maken voor eigen klanten en voor andere laboratoria zirkonium onderstrukturen voor kronen en bruggen. We maken ook individueel designd zirkonium-abutments van meerdere implantaat-systemen. Met name in het front kunnen we hierdoor esthetisch nog fraaiere restauraties maken.

In maart 2015 hebben we ons systeem uitgebreid met de Roland DWX4 freesmachine. Precies 3 jaar later hem verruild voor de DWX 51D welke ons in staat stelt meer verschillende soorten kronen en bruggen te frezen in de meest uiteenlopende soorten materialen.

Op aanvraag willen we u daar graag verder over informeren.

Doelstelling van ons laboratorium is het vervaardigen van kronen en/of bruggen welke de natuur zo dicht mogelijk benaderd. Qua vorm, functie en esthetiek. Het geeft erg veel voldoening om de patiënt tevreden naar huis te zien gaan.