Resultaten

Hier willen we u kennis laten maken met ons werk door enkele resultaten te tonen van meerdere soorten werkstukken. Dit willen we doen aan de hand van foto's.

Een van de moeilijkste werkstukken op esthetisch gebied is de ééntandsvervanging. Qua vorm en kleur weet u ook wel dat een heel front of twee incisieven veel makkelijker is om een mooi resultaat te verkrijgen.

Eén solitaire frontkroon in het front is in veel gevallen direct zichtbaar in een mond.  Ik denk dat je in veel gevallen er niet aan kunt ontkomen om de patiënt langs het laboratorium te sturen voor het bepalen van de kleur. Wij maken dan een uitgebreide kleuranalyse.
En nemen standaard bij de patiënt digitale foto's om de nuances zoals ontkalkingsvlekjes, mammelons, haarlijntjes en andere verkleuringen om deze naast het werkstuk hebben om deze verkleuringen in te kunnen bakken, maar ook voor de vorm, stand en oppervlaktestructuur zijn deze foto's een ideale referentie om een optimaal resultaat te kunnen bereiken. Bij hele moeilijke kleuren kunnen we de patiënt ook nog even vragen in de eindfase naar het laboratorium te komen om de kroon in te kleuren waar de patiënt bij is.

 

Links hebben we met een 4 en een 7 delige brug de bovenkaak volledig opnieuw van kronen voorzien. Wij trachten het geheel zo natuurlijk mogelijk op te bakken en een natuurlijke glans te geven. Met verschillende translucente porseleinmassa´s wordt de brug laag voor laag opgebouwd.

Hier onder ziet u dat we een volledig front van de 2.3 tot en met de 1.3 met zes solitaire zirkoniumopbakkronen hebben opgeknapt. We hebben getracht om vorm en uitstraling bijpassend te houden.

 

Slideshow Rechts

Foto 1 t/m 3 is het gebit van een jong meisje waarvan wij de 1.1 vervangen hebben. Aan het tandvlees is op foto 3 pas te zien dat de kroon net is geplaatst. Het tandvlees zal met 2 á 3 weken netjes tegen de kroon aan gaan liggen en dan zal de kroon helemaal niet meer van echt te onderscheiden zijn.

Maar ook een groter aantal kronen tegelijk is een kunst apart om dit zo natuurlijk mogelijk na te bootsen.
Foto 4 t/m 6 is een volledig front en de premolaren welke we vervangen hebben met kronen. Samen met de tandarts hebben we stap voor stap oud kroon- en brugwerk vervangen en andere elementen beslepen om ook hiervoor kronen te vervaardigen. Op foto 4 ziet u de reden waarom.